Taalkeuze

Nederlands English

Bent u op zoek naar iets specifieks?

Type hier uw vraag of gebruik een zoekterm

Heeft u een vraag of verzoek?

Wij helpen u graag. Stuur ons een e-mail via het contactformulier. Gemakkelijk en snel.

Ga naar het contactformulier Naar contactpagina
Terug

Veelgestelde vragen

Uniform Pensioenoverzicht (UPO 2021) ontvangen? Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Wat is een UPO ?

Bouwt u pensioen op bij Pensioenfonds Detailhandel? Dan ontvangt u jaarlijks een Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Op uw UPO staat onder meer hoeveel pensioen u heeft opgebouwd bij Pensioenfonds Detailhandel, maar ook wat uw eventuele partner en kinderen ontvangen als u overlijdt.

Waarom ontvang ik deze UPO?

U bent deelnemer bij Pensioenfonds Detailhandel. Met deze UPO ziet u hoeveel pensioen u tot nu toe bij ons pensioenfonds hebt opgebouwd (peildatum 31 december 2020). Ook weet u meteen wat uw eventuele partner en/of kinderen ontvangen als u overlijdt.

Tip: Wilt u exact weten wat u tot op de dag van vandaag bij ons hebt opgebouwd? Ga dan naar uw persoonlijke pensioenomgeving via pensioenfondsdetailhandel.nl (inloggen met DigiD).

Waarom ontbreekt de pensioenopbouw van andere werkgevers?

Deze UPO is van Pensioenfonds Detailhandel. Daarom vermeldt het alleen wat u bij ons hebt opgebouwd. Op mijnpensioenoverzicht.nl vindt u een totaaloverzicht van al uw pensioen en dat is:

  • uw pensioen bij ons
  • uw pensioen bij andere pensioenuitvoerders of verzekeraars
  • uw AOW pensioen
Zijn de bedragen in deze UPO bruto of netto?

Het zijn brutobedragen per jaar. Over de uitbetaling moet u dus nog premies en belasting betalen. Het hangt van uw persoonlijke omstandigheden af hoeveel dat is.

Zijn de gegevens in deze UPO actueel?

Het zijn uw pensioengegevens tot en met 31 december 2020. Alle aanpassingen op of na 1 januari 2021, bijvoorbeeld in de hoogte uw salaris, ziet u pas op uw UPO van volgend jaar (UPO 2022). Wilt u inzicht in de actuele gegevens over uw opgebouwde pensioen bij Pensioenfonds Detailhandel? Ga dan naar uw persoonlijke pensioenomgeving via pensioenfondsdetailhandel.nl (inloggen met DigiD).

Hoe is de hoogte van het bedrag van mijn ouderdomspensioen berekend?

Op deze UPO staat het pensioen dat u al heeft opgebouwd plus een verwacht pensioen als u blijft werken bij Pensioenfonds Detailhandel (tot de pensioenleeftijd van 67 jaar). Daarbij is het belangrijk om te weten, dat eventuele toekomstige salarisverhogingen en toeslagverlening van Pensioenfonds Detailhandel niet zijn meegenomen in deze berekening.

Waarom staat er in de UPO dat 67 jaar mijn pensioenleeftijd is?

Dat is de pensioenleeftijd die door werkgevers en werknemers is afgesproken in de pensioenregeling van Pensioenfonds Detailhandel. Overigens kunt u uw pensioen ook op een andere leeftijd laten uitkeren, bijvoorbeeld gelijktijdig met uw AOW-leeftijd. Door het vervroegen van de pensioenleeftijd gaat u wel minder pensioen ontvangen.

Heeft u een vraag over het Uniform Pensioenoverzicht (UPO 2021)?

Gebruik dan ons contactformulier. Zo kunnen wij u zo goed mogelijk van dienst zijn.

* Deze velden zijn verplicht

Als u wilt bellen, let op!

We zijn druk bezig iedereen te woord te staan. Dit lukt niet altijd. Als u het formulier invult hebben we meer gegevens en kunnen we beter en sneller helpen.

Werknemers
0800 -1972 (gratis)
Werkgevers
020 - 244 54 00
Werknemers uit het buitenland
+31 20 244 54 01
Postadres

Postbus 59205, 1040 KE AMSTERDAM

Klachtenprocedure

Heeft u een klacht? Dan willen we die natuurlijk oplossen. We vinden het belangrijk dat u tevreden bent over de manier waarop we u helpen. Als dat niet het geval is geweest, laat het ons dan weten.

Lees meer