Bent u op zoek naar iets specifieks?

Type hier uw vraag of gebruik een zoekterm

Email icon
Call us icon
Voor onze telefonische helpdesk, ga naar de contact pagina
Naar contact pagina
Terug

Onze duurzame doelstellingen

Pensioenfonds Detailhandel streeft naar een zo goed mogelijk pensioen, tegen zo laag mogelijke kosten. Dit doen wij op een maatschappelijk verantwoorde manier. We zijn er namelijk van overtuigd dat duurzaam beleggen niet alleen bijdraagt aan mens en milieu, maar op de lange termijn ook betere rendementen oplevert. In ons maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid (MVB-beleid) nemen wij uw waarden en wensen mee. Zo bepalen we samen de koers naar een goed pensioen.

Met ons MVB-beleid streven we drie doelen na. We willen:

  1. De waarden en wensen van de deelnemers meenemen in onze beleggingskeuzes. Wat zij belangrijk vinden, is voor ons belangrijk. Tegelijkertijd hebben we ook voor de belangrijkste doelstelling van ons pensioenfonds: een zo goed mogelijk pensioen uitkeren. Dit betekent bijvoorbeeld dat we kiezen voor lage beleggingskosten en gespreide risico's.
  2. Met een gedeelte van onze beleggingen direct bijdragen aan een beter milieu en een betere maatschappij. Maatschappelijk rendement staat bij deze beleggingen voorop.
  3. Financiële risico's als gevolg van milieu, sociale en bestuurskwesties beheersen. In het Engels noemen we dat Environmental, Social and Governance (ESG).

Pensioenfonds Detailhandel legt de lat hoog. Voor de eerste twee doelstellingen streven we ernaar om voorop te lopen in pensioenland. Onze ambitie voor de derde doelstelling is het 'slim volgen van de markt'.

ESG

ESG staat voor Environmental, Social and Governance. Allerlei duurzaamheidsthema's vallen onder de noemer ESG. Op milieugebied gaat het bijvoorbeeld om CO2-uitstoot, en zuinig gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Op sociaal gebied om werknemersrechten en mensenrechten. En op bestuursgebied om aspecten van goed bestuur: een bestuur dat divers is, niet-corrupt, naar waarde wordt beloond, en goede strategische keuzes maakt voor de onderneming en de effecten die de onderneming heeft op de wereld.

Dit artikel is onderdeel van een serie
Vorige artikel Volgende artikel

Pensioenfonds Detailhandel

Redacteur