Lees voor
Lees voor Stop

Vanaf 1 januari 2018 bouwen werknemers in de woonbranche pensioen op bij Pensioenfonds Detailhandel. Pensioenfonds Wonen heeft toen de pensioenopbouw van werknemers in de woonbranche ondergebracht bij Pensioenfonds Detailhandel. Vanaf nu gaan ook alle pensioenen over die vóór 1 januari 2018 zijn opgebouwd naar Pensioenfonds Detailhandel.

Komt u er niet uit?

E-mail ons Bel ons

Correspondentie over uw pensioen ontvangt u vanaf 1 januari 2022 van Pensioenfonds Detailhandel. Ook uw pensioen zal worden uitbetaald door Pensioenfonds Detailhandel.

Komt u er niet uit?

E-mail ons Bel ons

Na de overdracht van uw pensioen van Pensioenfonds Wonen naar Pensioenfonds Detailhandel kan de hoogte van uw pensioen wijzigen. Dit is afhankelijk van de financiële situatie van beide pensioenfondsen per 31 december 2021. De kans bestaat dat u daardoor een iets hoger dan wel lager pensioen ontvangt.

Goed om te weten: ieder jaar wijzigen onder meer de belastingtarieven. Hierdoor kan de netto pensioenuitkering van hoogte veranderen.

Komt u er niet uit?

E-mail ons Bel ons

Klik hieronder voor een overzicht met de betaaldata voor 2022. Wanneer het pensioen exact op uw rekening staat, is afhankelijk van uw bank.

Goed om te weten: Pensioenfonds Detailhandel verstuurt nooit een link via een e-mail om uw pensioen uit te betalen. Krijgt u een e-mail met zo’n link? Klik daar dan niet op en verwijder deze direct.

Komt u er niet uit?

E-mail ons Bel ons

  1. Pensioenfonds Detailhandel groeit. Dat betekent een stabiele(re) toekomst. Voor Pensioenfonds Wonen als gesloten fonds was het vooruitzicht op langdurig zelfstandig voortbestaan beperkt.
  2. Pensioenfonds Detailhandel is een aanzienlijk groter pensioenfonds. Wat betekent dat de kosten over veel meer deelnemers kunnen worden verdeeld.
  3. De financiële situatie van Pensioenfonds Detailhandel biedt een gunstiger uitgangspunt voor een kans op een toekomstige verhoging van uw pensioen (ook wel toeslag genoemd).
  4. Pensioenfonds Detailhandel is een groot pensioenfonds dat positieve resultaten boekt. Het beleid van Pensioenfonds Detailhandel richt zich op lange termijnontwikkelingen voor steeds meer deelnemers.

Komt u er niet uit?

E-mail ons Bel ons

Pensioenfonds Detailhandel is vanaf 1 januari 2022 de nieuwe pensioenuitvoerder, Pensioenfonds Wonen houdt op te bestaan. Correspondentie over de hoogte van uw pensioen ontvangt u vanaf 1 januari 2022 van Pensioenfonds Detailhandel.

Komt u er niet uit?

E-mail ons Bel ons

De inloggegevens voor uw persoonlijke pensioenomgeving zijn beschikbaar vanaf maart 2022. U kunt dan via de website van Pensioenfonds Detailhandel inloggen.

Komt u er niet uit?

E-mail ons Bel ons

Bekijk dan de Pensioen-1-2-3. Hierin staat beschreven wat er wel en niet onder de regeling van het pensioenfonds valt.

Komt u er niet uit?

E-mail ons Bel ons

Niet alleen de pensioenen van Pensioenfonds Wonen worden samengevoegd met de pensioenen van Pensioenfonds Detailhandel, maar ook het partnerpensioen. Dit gaat automatisch. U hoeft niets te doen.

Komt u er niet uit?

E-mail ons Bel ons
Heeft u een vraag over het Pensioenfonds Wonen?

Gebruik dan ons contactformulier. Zo kunnen wij u zo goed mogelijk van dienst zijn.

* Deze velden zijn verplicht

Heeft u een vraag of verzoek?

Stuur ons dan een e-mail via het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op.

Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 17.00 uur.

Gepensioneerden
0800 - 1972 (gratis)
Gepensioneerden (Internationaal)
+31 20 244 54 01
Postadres

Postbus 59205, 1040 KE AMSTERDAM

Klachtenprocedure

Heeft u een klacht? Dan willen we die natuurlijk oplossen. We vinden het belangrijk dat u tevreden bent over de manier waarop we u helpen. Als dat niet het geval is geweest, laat het ons dan weten.

Lees meer