Lees voor
Tekst Tekst
Tekst Grootte
Normal font size icon Big font size icon Biggest font size icon
Grootte

Pensioen afkopen betekent dat u uw pensioen in één keer uitbetaald krijgt. Als u dan later met pensioen gaat, ontvangt u geen maandelijkse pensioenuitkering meer van ons. Ook heeft uw partner geen recht meer op partnerpensioen als u overlijdt. Bij Pensioenfonds Detailhandel is het afkopen van uw pensioen verbonden aan een aantal voorwaarden. Zo mag uw opgebouwde pensioen in 2024 niet meer zijn dan €592,51 bruto per jaar. En is afkopen alleen mogelijk op de ingangsdatum van uw pensioen.

Goed om te weten:
Kleine pensioenen (in 2024: minder dan €592,51 bruto per jaar) worden automatisch overgedragen aan uw nieuwe pensioenuitvoerder en grotere pensioenaanspraken kunt u zelf overdragen. Dit heet waardeoverdracht. Op uw persoonlijke omgeving kunt u inzien hoeveel pensioen u hebt opgebouwd.

Komt u er niet uit?

E-mail ons Bel ons

Binnen uw persoonlijke omgeving achter de login op onze website (inloggen met DigiD) kunt u een berekening maken of u eerder, later of gedeeltelijk met pensioen kunt gaan. Zo kunt u de opgebouwde waarde gebruiken om uw pensioenkeuzes te maken. Aansluitend kunt u met een aanvraagformulier uw pensioen aanvragen.

Komt u er niet uit?

E-mail ons Bel ons

Heeft u een vraag of verzoek?

Stuur ons dan een e-mail via het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op.

Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 17.00 uur.

Werknemers
0800 - 1972 (gratis)
Werknemers (Internationaal)
+31 20 244 54 01
Postadres

Postbus 59205, 1040 KE AMSTERDAM


Klachtenprocedure

Heeft u een klacht? Dan willen we die natuurlijk oplossen. We vinden het belangrijk dat u tevreden bent over de manier waarop we u helpen. Als dat niet het geval is geweest, laat het ons dan weten.

Lees meer