Taalkeuze

Nederlands English

Bent u op zoek naar iets specifieks?

Type hier uw vraag of gebruik een zoekterm

Wij zijn er voor u.

Met onze helpdesk krijgt u makkelijk en snel antwoord op uw vraag.

Werknemer Werkgever Gepensioneerde Administratiekantoor
Naar helpdesk pagina

U hoeft niets te doen als u bent getrouwd of beschikt over een geregistreerd partnerschap. Uw gegevens ontvangen wij automatisch via de Basisregistratie Personen (BRP). Maar bent u samenwonend of heeft u een samenlevingscontract, dan willen we u vragen dit zelf aan ons door te geven. Uw partner komt dan in aanmerking voor partnerpensioen. Let op: Hiervoor moet u wel ten minste zes maanden met uw partner samenwonen. U kunt uw partner aanmelden via de persoonlijke pensioenomgeving, inloggen met DigiD.

Als u in Nederland woont, hoeft u niets door te geven. Dat doet uw gemeente. Zodra deze informatie binnen is, sturen wij de nabestaanden een brief. Woont u in het buitenland, dan ontvangen wij graag een kopie van de overlijdensakte. Hierna sturen wij de nabestaanden zo snel mogelijk een brief.

Andere vragen? Stel ze via het contactformulier.

Bij de ontbinding van een huwelijk of geregistreerd partnerschap worden wij automatisch geïnformeerd door de gemeente. U hoeft hiervoor niets te doen. Wel willen wij u vragen om binnen 2 jaar na de scheiding, de gemaakte afspraken over uw pensioen naar ons toe te sturen. Let op; heeft u afspraken gemaakt die afwijken van de standaard verdeling, dan ontvangen wij graag een kopie van het echtscheidingsconvenant.

Woont u samen? Maar niet geregistreerd? Geef het toch aan ons door. Het is namelijk belangrijk dat uw partner geregistreerd staat in onze administratie. Mocht u komen te overlijden, dan kijken wij wie er recht heeft op het nabestaandenpensioen. Mocht uw relatie, waarmee u ongeregistreerd samen hebt gewoond, zijn beëindigd, geef dit dan ook aan ons door. U doet dat achter de login op onze website. U logt in met DigiD.

Andere vragen? Stel ze via het contactformulier.

Bent u een bewindvoerder van een deelnemer aan ons pensioenfonds, of wilt u een verzoek indienen voor beslaglegging? Dan ontvangen wij graag deze documenten. U kunt deze per mail of per post toesturen.

Andere vragen? Stel ze via het contactformulier.

Heeft u een vraag over het wijzigen van uw privé- of werksituatie?

Gebruik dan ons contactformulier. Zo kunnen wij u zo goed mogelijk van dienst zijn.

* Deze velden zijn verplicht

Als u wilt bellen, let op!

We zijn druk bezig iedereen te woord te staan. Dit lukt helaas niet altijd. Als u het contactformulier invult hebben we meer gegevens en kunnen we beter en sneller helpen.

Werknemers
0800 -1972 (gratis)
Werkgevers
020 - 244 54 00
Werknemers uit het buitenland
+31 20 244 54 01
Postadres

Postbus 59205, 1040 KE AMSTERDAM

Klachtenprocedure

Heeft u een klacht? Dan willen we die natuurlijk oplossen. We vinden het belangrijk dat u tevreden bent over de manier waarop we u helpen. Als dat niet het geval is geweest, laat het ons dan weten.

Lees meer