Taalkeuze

Nederlands English

Bent u op zoek naar iets specifieks?

Type hier uw vraag of gebruik een zoekterm

Heeft u een vraag of verzoek?

Wij helpen u graag. Stuur ons een e-mail via het contactformulier. Gemakkelijk en snel.

Ga naar het contactformulier Naar contactpagina

Pensioenaangifte (UPA)

Elke maand of iedere vier weken levert u alle loon- en dienstverbandgegevens aan via de UPA (Uniforme Pensioenaangifte).

Om uw salarissoftware te koppelen aan de Uniforme Pensioen Aangifte 2021 (UPA) is het belangrijk in te loggen op het nieuwe werkgeversportaal. Daar staan uw inloggegevens klaar. Zonder deze inloggegevens is het niet mogelijk om de UPA 2021 in te sturen.

U kunt inloggen met eHerkenning of door een login aan te maken met uw gebruikersnaam, uw relatienummer@bpfd.nl en wachtwoord.

Als u met een salarisadministratiekantoor werkt, mogen zij de UPA 2021 verzorgen. Is dat niet het geval, dan willen we u vriendelijk verzoeken zo snel mogelijk in te loggen op het werkgeversportaal.

Heeft u nog loonaangiften over 2020 en eerder in te leveren?

Vanwege de overgang naar de nieuwe pensioenadministrateur is het op dit moment helaas niet mogelijk om uw correcties over 2020 en eerder aan te leveren. Zodra dit wel kan, informeren wij u hierover op deze website. Wij verwachten dat dit rond het einde van de maand mei mogelijk is. Tevens laten wij u dan nog weten hoe u de correcties kunt aanleveren en wanneer wij deze gaan verwerken.

Voor de loonaangiften over januari 2021 en verder verzoeken u zo snel mogelijk in te loggen op het werkgeversportaal.

Als u met een salarisadministratiekantoor werkt, kunnen zij de loonaangiften over januari 2021 en verder voor u verzorgen.

Hier vindt u een overzicht van softwareleveranciers/softwarepakketten en informatie over het inzenden via UPA.

Hier vindt u de UPA-regelingkenmerken voor de sectoren Groothandel in Textielgoederen, de Schoen-, Leder- en Lederwarenindustrie en Schoenmakerij. Voor de overige sectoren blijft de code U0131-1017.