Lees voor
Tekst Tekst
Tekst Grootte
Normal font size icon Big font size icon Biggest font size icon
Grootte

Selma Skalli nieuwe bestuursvoorzitter Pensioenfonds Detailhandel

Pensioenfonds Detailhandel heeft een nieuwe werknemersvoorzitter: Selma Skalli. De 37-jarige Rotterdamse is de opvolger van de bekende vakbondsman Henk van der Kolk. Ook Skalli komt uit de vakbondswereld. Speerpunt van de kersverse bestuursvoorzitter van het pensioenfonds is communicatie: “Ik wil werknemers vaker stil laten staan bij hun pensioen.”

Nieuw is Selma Skalli niet in de pensioenwereld. Vanaf 2017 maakt zij al deel uit van het bestuur van Pensioenfonds Detailhandel. Selma Skalli: “Vier jaar geleden was ik blij verrast toen ik het enthousiaste verhaal over het pensioenfonds hoorde van mijn voorganger Henk van der Kolk. Het bestuur zocht een gedreven jonge vrouw, die wilde zorgen voor een andere dynamiek en kijk op de dingen.”

Nuchtere kijk
Skalli pakt het voorzitterschap van Pensioenfonds Detailhandel op met André Snellen, de werkgeversvoorzitter. Het pensioenfonds werkt met een zogeheten paritair bestuursmodel. Waarbij het ene jaar de werknemersvoorzitter het voortouw neemt en het andere, de werkgeversvoorzitter. Snellen: “Selma heb ik in de afgelopen jaren leren kennen als een modern en kundig bestuurder die geen blad voor de mond neemt. Dat past bij het nuchtere karakter van het pensioenfonds en is voor onze samenwerking super effectief.”

Speerpunt communicatie
Skalli ziet het als een van haar speerpunten om ervoor te zorgen dat werknemers in de retail regelmatiger stilstaan bij hun pensioen. Skalli: “Pensioen is voor de meeste mensen een ver van hun bed show. Dat wil ik met gerichte communicatie veranderen. Door werknemers te laten ervaren hoe weinig moeite het kost om te snappen hoe je pensioen werkt als je er even de tijd voor neemt.”

Over Pensioenfonds Detailhandel
Met 1,4 miljoen pensioendeelnemers en een vermogen van circa EUR 33 miljard is Pensioenfonds Detailhandel een van de grotere pensioenfondsen van Nederland. Het pensioenfonds belegt zijn vermogen in aandelen, obligaties, vastgoed en hypotheken.