Lees voor
Tekst Tekst
Tekst Grootte
Normal font size icon Big font size icon Biggest font size icon
Grootte

Zo beleggen we jouw pensioengeld

Als je in de detailhandel werkt, bouw je pensioen op bij Pensioenfonds Detailhandel.

We doen het samen

Samen met je werkgever bouw je iedere maand aan een reserve voor later. Omdat sparen alleen onvoldoende oplevert, wordt het geld door ons op een verantwoorde manier belegd in aandelen, leningen van overheden en bedrijven, vastgoed en hypotheken.

Circa 350.000 medewerkers in de non-food retail (en handel) bouwen hun pensioen op bij Pensioenfonds Detailhandel. Dat doen ze via de ruim 31.000 aangesloten werkgevers. Daarnaast ontvangen meer dan 152.000 gepensioneerde collega’s een pensioen van ons pensioenfonds. Ook worden de pensioenen beheerd van ruim 962.000 personen die inmiddels buiten de retail zijn gaan werken. In totaal beheren wij de pensioenen van bijna 1,5 miljoen mensen.

We houden het simpel

Je hoeft geen wiskundige te zijn om onze beleggingsstrategie te begrijpen. Zo beleggen wij in heel veel bedrijven, om zoveel mogelijk risico's af te dekken. Dat doen we voor de lange termijn en tegen lage kosten. Die investeringen leveren geld op. Het vermogen is inmiddels gegroeid naar circa 28 miljard euro.

Ontdek meer op Jij&Wij Online

Ga naar de website

We beleggen verantwoord

Een duizelingwekkend bedrag, waarmee wij niet alleen zorgen voor een goed pensioen, maar ook een bijdrage willen leveren aan een betere wereld. Een wereld met een gezond klimaat, zonder armoede, met goede arbeidsomstandigheden en onderwijs voor iedereen.

We volgen internationale normen

Wij sporen bedrijven waarin wij beleggen aan om verantwoord te ondernemen. Dat doen we op basis van internationale verdragen, richtlijnen en convenanten. De basis wordt gevormd door de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties. Hieruit krijgen vier doelen extra nadruk:

  • Waardig werk en economische groei
  • Verantwoorde consumptie en productie
  • Klimaatactie

We gebruiken onze invloed

Als een bedrijf waarin wij beleggen iets doet wat niet strookt met ons beleid, gebruiken we onze invloed om dingen positief te veranderen. Daarvoor gebruiken wij ook actief ons stemrecht in aandeelhoudersvergaderingen. Sterker nog; in sommige landen, ondernemingen en sectoren beleggen we principieel niet.

We luisteren naar jou

Wij vragen regelmatig aan werknemers en gepensioneerden wat zij belangrijk vinden voor hun pensioen en waar het geld in belegd wordt. Vervolgens proberen we ons beleggingsbeleid ook daadwerkelijk in lijn te brengen met de voorkeuren van onze deelnemers!