Taalkeuze

Nederlands English

Bent u op zoek naar iets specifieks?

Type hier uw vraag of gebruik een zoekterm

Heeft u een vraag of verzoek?

Wij helpen u graag. Stuur ons een e-mail via het contactformulier. Gemakkelijk en snel.

Ga naar het contactformulier Naar contactpagina
Terug naar MVB

Deelnemers bepalen de koers

Uw stem telt

Pensioenfonds Detailhandel belegt wereldwijd. In aandelen en leningen van ondernemingen, leningen van landen en vastgoed. In alle investeringsbeslissingen die we maken, nemen we duurzaamheid mee. De richting wordt bepaald door onze deelnemers, en door internationale richtlijnen die we volgen.

Sinds 2014 doet Universiteit Maastricht onderzoek naar de vraag hoe belangrijk deelnemers het maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid van Pensioenfonds Detailhandel vinden. Wat blijkt? Deelnemers zijn voorstander van een nóg duurzamere koers. Daarom hebben wij onze ambities - die linken aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties - vergroot.

Focus op vier duurzaamheidsdoelen (SDG's)

De mening van deelnemers betekent dat we scherp onderzoeken hoe onze beleggingskeuzes zich verhouden tot internationale normen en richtlijnen. Die schrijven voor hoe ondernemingen zich horen te gedragen, bijvoorbeeld als het gaat om milieu, klimaat, mensenrechten, arbeidsrechten, en corruptie. En wij vinden dat ondernemingen die richtlijnen moeten volgen. Alleen zo wordt de wereld eerlijker en duurzamer.

U bepaalt de richting

Wij vinden het belangrijk dat u achter ons beleggingsbeleid staat. Daarom nemen we in samenwerking met Universiteit Maastricht regelmatig deelnemers onderzoeken af. Zo bepalen we samen welke koers we varen. Over de uitkomsten van de onderzoeken zijn we transparant.

Dit artikel is onderdeel van een serie
Vorige artikel Volgende artikel