Taalkeuze

Nederlands English

Bent u op zoek naar iets specifieks?

Type hier uw vraag of gebruik een zoekterm

Heeft u een vraag of verzoek?

Neem dan contact met ons op.

Werknemer Werkgever Gepensioneerde Administratiekantoor
Lees voor
Lees voor Stop
Terug

Deelnemers bepalen de koers

Uw stem telt

Pensioenfonds Detailhandel belegt wereldwijd in onder meer aandelen, obligaties en vastgoed. In alle investeringsbeslissingen die we maken, nemen we duurzaamheid mee. De richting wordt bepaald door onze deelnemers, en door internationale richtlijnen.

Sinds 2014 doet Universiteit Maastricht onderzoek naar de vraag hoe belangrijk deelnemers het beleid van Pensioenfonds Detailhandel op verantwoord beleggen vinden. Wat blijkt? Ieder onderzoeksresultaat laat zien dat onze deelnemers voorstander zijn. Deelnemers zijn voorstander van een nóg intensievere koers. Daarom hebben wij onze ambities - die linken aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties - vergroot.

Focus op vier duurzaamheidsdoelen (SDG's)

De mening van deelnemers betekent dat we onderzoeken hoe onze beleggingskeuzes zich verhouden tot internationale normen en richtlijnen. Die schrijven voor hoe ondernemingen zich horen te gedragen, bijvoorbeeld als het gaat om milieu, klimaat, mensenrechten, arbeidsrechten en corruptie. En wij vinden dat ondernemingen die richtlijnen moeten volgen. Alleen zo wordt de wereld eerlijker en duurzamer.

U bepaalt de richting

Wij vinden het belangrijk dat deelnemers achter ons beleggingsbeleid staan. Daarom nemen we in samenwerking met Universiteit Maastricht regelmatig deelnemers onderzoeken af. Zo bepalen we samen welke koers we varen. Over de uitkomsten van de onderzoeken zijn we transparant.

Dit artikel is onderdeel van een serie
Vorige artikel Volgende artikel