Taalkeuze

Nederlands English

Bent u op zoek naar iets specifieks?

Type hier uw vraag of gebruik een zoekterm

Heeft u een vraag of verzoek?

Wij helpen u graag. Stuur ons een e-mail via het contactformulier. Gemakkelijk en snel.

Ga naar het contactformulier Naar contactpagina
Terug

Vragen over financiële details

Uniform Pensioenoverzicht (UPO 2021) ontvangen? Bekijk hier de antwoorden op de vragen over financiële details.

Wat is mijn pensioengevende salaris?

Uw ‘pensioengevend salaris’ is het bruto jaarsalaris (loon WFSV) dat meetelt voor uw pensioen. In het pensioenreglement staat beschreven welke delen van uw salaris wel en niet meetellen voor uw pensioengevend salaris. Uw werkgever verstrekt ons de salarisgegevens.

Waarom wordt over een deel van mijn salaris geen pensioen opgebouwd?

Pensioen wordt berekend aan de hand van de zogenoemde pensioengrondslag. Dit is het pensioengevende salaris verminderd met een franchise. De franchise is dat deel van het salaris waarover een werknemer geen pensioen opbouwt omdat na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd over dit deel AOW van de overheid ontvangen wordt. Over dit deel van uw salaris betaalt u ook geen pensioenpremie.

Wat is het verschil tussen ‘mijn opgebouwde pensioen’ en ‘mijn te bereiken pensioen’?

Het opgebouwd pensioen is het pensioen dat u hebt opgebouwd tot en met 31 december 2020. Stel dat u op 1 januari 2021 zou stoppen met werken, dan krijgt u dit bedrag op jaarbasis uitbetaald op de in dit overzicht genoemde pensioenleeftijd. Het te bereiken pensioen krijgt u als u door blijft werken tot uw pensioendatum en deelneemt aan de pensioenregeling van Pensioenfonds Detailhandel.

De factor A kan ik niet vinden, waar staat deze?

Uw factor A staat op de laatste pagina van uw UPO. De factor A geeft aan hoeveel ouderdomspensioen u in een kalenderjaar heeft opgebouwd. De ‘A’ staat voor (pensioen-)Aangroei. Deze factor heeft u alleen nodig voor het berekenen van het voor de Belastingdienst aftrekbare premiedeel, tenminste als u een lijfrenteverzekering heeft of een spaarproduct bij een bank. Kijk voor de berekening van uw jaarruimte op belastingdienst.nl

Heeft u een vraag over het Uniform Pensioenoverzicht (UPO 2021)?

Gebruik dan ons contactformulier. Zo kunnen wij u zo goed mogelijk van dienst zijn.

* Deze velden zijn verplicht

Als u wilt bellen, let op!

We zijn druk bezig iedereen te woord te staan. Dit lukt niet altijd. Als u het formulier invult hebben we meer gegevens en kunnen we beter en sneller helpen.

Werknemers
0800 -1972 (gratis)
Werkgevers
020 - 244 54 00
Werknemers uit het buitenland
+31 20 244 54 01
Postadres

Postbus 59205, 1040 KE AMSTERDAM

Klachtenprocedure

Heeft u een klacht? Dan willen we die natuurlijk oplossen. We vinden het belangrijk dat u tevreden bent over de manier waarop we u helpen. Als dat niet het geval is geweest, laat het ons dan weten.

Lees meer