Taalkeuze

Nederlands English

Bent u op zoek naar iets specifieks?

Type hier uw vraag of gebruik een zoekterm

Heeft u een vraag of verzoek?

Wij helpen u graag. Stuur ons een e-mail via het contactformulier. Gemakkelijk en snel.

Ga naar het contactformulier Naar contactpagina
Terug naar MVB

Rapportage en communicatie

Rapportage

Pensioenfonds Detailhandel vindt het belangrijk dat deelnemers en belanghebbenden op de hoogte zijn van de MVB-activiteiten. Daarom publiceren we elk jaar een jaarverslag waarin we verantwoording afleggen over de voortgang en implementatie van het MVB-beleid. De volgende onderwerpen komen daarbij aan bod:

  • De uitgangspunten van ons maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid;
  • De voortgang van het behalen van de MVB-doelstellingen, uitgedrukt in KPI's en targets;
  • De status van de implementatie van het maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid per instrument;
  • Een overzicht van de initiatieven en samenwerkingsverbanden waar Pensioenfonds Detailhandel aan verbonden is;

Het is belangrijk om duidelijk en open te rapporteren over ons MVB-beleid en de resultaten. We werken continue aan de verbetering hiervan.

Communicatie

We communiceren actief over ons MVB-beleid via al onze 'eigen' communicatiekanalen. Denk aan de website, deelnemersmagazine Jij&Wij (on- en offline), De Pensioenkrant (voor gepensioneerden), De Werkgever (een publicatie voor werkgevers) en sociale media. Daarnaast besteden we in het pers- en publiciteitsbeleid aandacht aan het MVB-beleid. Ook geven onze bestuurders gerichte presentaties aan diverse groepen.

Stemmen en engagement

Elk kwartaal rapporteert Pensioenfonds Detailhandel over de stem- en engagement activiteiten. Deze rapportages worden aangeleverd door de engagement- en stemprovider van het pensioenfonds.

We rapporteren onder meer over de ondernemingen waarmee we de dialoog zijn aangegaan. Daarnaast zetten we de resultaten van het engagement uiteen en geven we aan welke beslissingen er zijn genomen bij onsuccesvol engagement.

stemmonitor

Via onze stemmonitor kunt u opzoeken hoe Pensioenfonds Detailhandel op aandeelhoudersvergaderingen heeft gestemd. Daarnaast rapporteren we in het jaarverslag over ons stemgedrag tijdens algemene vergaderingen van beursgenoteerde ondernemingen en geven we toelichting. "

Dit artikel is onderdeel van een serie
Vorige artikel Volgende artikel